top of page
Vyhledat

Proč mi obruč stále padá z pasu? Jednoduchý návod, jak udržet obruč v pase.

Koupili jste si vaši první obruč, ale nedaří se vám ji udržet v pasu? V tomto článku si vysvětlíme, jak správně roztočit a udržet obruč v pase a podíváme se také na nejčastější chyby, které často vedou k neúspěchu. Nevzdávejte to, společně to zvládneme! :)


Krok 1: Máte správnou obruč?

Výběr správné obruče je klíčem pro kroužení v pase. Pokud budete mít dětskou obruč, ta pro vás bude moc malá a lehká. Velmi pravděpodobně ji v pase neudržíte, protože se točí moc rychle. Potřebujete vhodnou obruč pro dospělé, začátečníky. To je obruč taneční nebo fitness v takovém průměru jako je vzdálenost, kterou naměříte od země k pupíku. Zpravidla to bývají obruče v rozmezí 95 - 105cm. Čím větší a těší obruč máte, tím snadněji ji v pase udržíte. Obruč bude pomalejší a dá vám tedy více prostoru na vychytání správné rychlosti.


Krok 2: Správná technika roztočení obruče

  1. Postoj - Ujistěte se, že stojíte pěkně rovně, nepředkláníte se.

  2. Vykročení vpřed - Jednou nohou si vykročte vpřed. Pomáhá to, abyste se do pohybu mohli pěkně opřít.

  3. Pohyb pánví - Po prvním roztočení potřebujete chytnout tempo obruče a začít ji odrážet. Pohyb, který děláme při krouže í obruče je dopředu a dozadu. POZOR, neděláme kolečka pánví!

  4. Roztočení obruče rovně - Jakmile budete připraveni na první roztočení, snažte se myslet na to, abyste obruč roztočili silou a rovně. Nebojte se do prvního roztočení opřít. Čím více otoček samovolně obruč kolem pasu udělá, tím víc vám dá prostoru k tomu, abyste chytli správné tempo. Začínám tím, že si obruč přitisknu na záda, natočím se i s obručí na jednu stranu a silou ji pošlu na protější stranu.

  5. Tempo - po roztočení už se jen snažíme splynout s obručí a hýbat se s obručí ve stejném tempu. Obruč odrážíme bokem dopředu a cítíme ji vždy i na zádech.

Video návod, jak roztočit obruč v pase

Ve videu vás provedu správnou technikou roztočení obruče v pase. Můžete si připravit svou oblíbenou obruč pro začátečníky a pustit se do toho společně se mnou. Naučíme se správnou techniku, ukážu vám pár chyb, kterých se při kroužení na pase chceme vyvarovat a ukážeme si i druhý způsob, jakým se dá udržet obruč v pase.



Proč mi obruč stále padá z pasu?

První možností je, že máte nevhodnou obruč. Přeměřte si, zda máte vhodnou obruč (fitness nebo taneční obruč) ve vhodném rozměru vaší postavě.


Pokud máte správnou obruč, další možností je, že se hýbete v obruči moc pomalu. Obruč padá, jakmile jí nedáváte rychlost, kterou potřebuje k tomu, aby se udržela na jednom místě. Obruč musíte odráží boky v takovém tempu, který obruč pohání. Nesmíte zpomalovat. Jakmile začnete zpomalovat, obruč začne zpomalovat s vámi a pomalu padat. Tuto situaci ale stále můžete zachránit tím, že se do pohybu opřete a začnete pulzovat rychleji. Tím můžete obruč zpátky vyhoupnout do pasu. Zachránit se takto dá i z boků.


___



Doufám, že vám těchto pár rad a video pomůže ve vašich začátcích. :)

Jak se Vám líbil dnešní článek? Povedlo se vám dle návodu roztočit obruč? Dejte mi vědět do komentářů. Těším se na příště, Aneta



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page