top of page
Vyhledat

Příměstský tábor "Zažít cirkus" report

Aktualizováno: 1. 10. 2020


Od doby, kdy jsem se vrátila na Broumovsko - do své rodné doliny, jsem měla vizi tábor uskutečnit. Ukázat nadšeným dětem tolik cirkusu, kolik se do nich vejde. Jak já bych byla vděčná, kdyby mi někdo ukázal tyto všechny disciplíny v mladším věku :)


Bylo to pro mě velké sousto, ale nejlepší zkušenost a další aktivita, kterou chci rozvíjet. Pozorovat děti, jak jsou nadšené do všeho, co se celý týden dělo, bylo opravdu pohlazení na mé umělecké duši.

Vyčerpávající týden plný všeho nového jak pro mě, tak pro děti, ale zároveň ten pocit, že předávám něco, co sama miluju, je k nezaplacení.


Přidávám pár momentek z příměstského tábora "Zažít cirkus 2020" i s odtajněním programu :)


Na začátku tábora jsme se všichni seznámili, zahráli si spoustu her a představili si žonglovátka, které nám byly společníky po celý týden. Děti už vědí co je to flower stick, talíř, žonglovací kroužky, hula hoop obruče, levi stick, talíře, šátky na žonglování i gymnastické stuhy. Mnoho z nich drželo tyto žonglérské pomůcky poprvé v rukou - a co s nimi vykouzlili na konci týdne, bylo opravdu překvapující :)

Chodili jsme se učit závěsné akrobacii do nedaleké tělocvičny. Postupně si všichni vyzkoušeli závěsnou hrazdu a šálu. Komu se co líbilo, ten si vybral svou disciplínu a začal ji rozvíjet, aby také na pátečním představení bylo co předvést. :) Přijel nám speciální host, jako páteční třešnička na dortu. Děti si s ním vyzkoušeli žonglování z profesionálních rukou.


Páteční grand finále v podobě dětského vystoupení - které si děti vypilovaly samy, se povedlo do detailu. Nervozita byla, ale musím říct, že žádné trable během vystoupení se nekonaly! Děti byly úžasně šikovné. Po představení jsme si slavnostně rozkrájeli dortík, který nám upekla naše skvělá kuchařinka Eva a s nadlábnutým pupkem přivítali našeho skvělého hosta Vaška Šaška, který to roztočil na cyrwheelu...až všem spadly brady.


No netoužíte po takovém týdnu i Vy? Já teda jo :)))



Na závěr bych chtěla poděkovat Vzdělávacímu a kulturnímu centru Broumov za záštitu, bez které by se tábor neuskutečnil. Za poskytnutí nejlepšího zázemí ve Dřevníku a v klášterní zahradě. Jsem ráda, že jsem svůj první tábor mohla pořádat právě tady. Děkuji Evče Hrubé za super servis během celého tábora a ty nejlepší svačiny, lektorce Auroře za neskutečnou trpělivost a možnost pro děti zkusit si závěsnou akrobacii, kolegyni Pavle za poskytnutí slackline a kurzíku pro děti, našemu pátečnímu hostovi Vaškovi Šaškovi a hlavně všem rodičům a dětem, byli jste vážně super parta.

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page