top of page
Vyhledat

Jakou obruč pro děti? Vše co potřebujete vědět o dětských obručích.

Nevíte, jak vybrat správnou velikost obruče pro děti? V tomto článku se dozvíte, jakými pravidly se řídit při výběru a na co dávat pozor při koupi obruče speciálně pro děti.


Od jakého věku dítěte je obruč vhodná?

Kruh můžete pořídit dítěti jakéhokoliv věku, avšak doporučuji zhruba pro děti od 3 let, kdy obruč u dětí rozvíjí motoriku, balanc a už v tento věk je dítě schopno točit s ní na pasu.


Jakou obruč pro děti?

Určitě jste si všimli, že ručně vyrobené obruče se liší od těch, které běžně vidíte v obchodech. V čem se liší a proč byste měli zvolit právě tuto obruč?

  1. Naše dětská obruč je těžší než obruč z hračkářství a tedy lepší a jednodušší na udržení v pasu. Má ideální váhu na manipulaci v rukou a hry.

  2. Naše obruče jsou vyrobeny z tvrdšího plastu, takže se neničí! Opravdu, tyto obruče vydrží roky a s dítětem rostou. Nezničí se tím, že je dítě promáčkne první hrou do tvaru nevzhledného vejce. Nejedná se o měkký plast, tak jako je tomu u obručí z hračkářství.

  3. Nejedná se ani o extrémně tvrdý plast (jak je tomu například u obručí z decathlonu). Obruče potřebují trochu pružit, aby se přizpůsobily pohybu a nedělaly tak zbytečně modřiny.

  4. Naše obruče jsou vybaveny protiskluzovými páskami, které zaručují, že obruč nebude lítat po všech čertech. Tyto pásky jsou podobné kobercovým páskám, které pomohou udržet obruč tam, kde je potřeba.

  5. Vyrábíme obruče v nádherných designech s originálními páskami, které jen tak někde neuvidíte. V nabídce máme i obruče svítící ve tmě, které vykouzlí směr na tváři každému dítěti.


Jak vybrat velikost dětské obruče?

Pro správnou volbu velikosti obruče doporučujeme změřit dítě od země k pupíku - výsledná velikost by zhruba měla být stejná, jako velikost obruče. Pokud je naměřený rozměr menší než 60cm (mladší děti zhruba do 4 let věku), doporučujeme naměřit vzdálenost od země k natažené ruce. To proto, aby se vybrala správná velikost, se kterou si i malé děti budou moci hrát v rukou.

Obruč pro děti 3 - 5 let: Doporučuji velikost 60cm. V tento věk dítě nebude velmi točit kolem pasu, ale bude si chtít hrát hlavně v rukou. Je tedy důležité, aby pro něj nebyl kruh moc velký. Děti mohou obruč používat i jako "švihadlo".


Obruč pro děti 5 - 7 let: Doporučuji velikost 65cm, se kterou již může zkoušet točit na břiše a až z kruhu vyroste, může si s ním stále hrát v rukou.

Obruč pro děti 7 - 10 let

Doporučuji velikost 70 - 80cm (dle výšky). Dostatečně velká obruč na točení v pasu.


Obruče pro děti starší 10 let se řídí stejnými pravidly jako u výběru obruče pro dospělé. To znamená že přeměříte dítě od země k pupíku a taková velikost obruče je vhodná jako první volba obruče.


Co jsou to svítící obruče a jak fungují?

Svítící obruč je taková, která je vybavena luminiscenční páskou, která dokáže po nasvícení svítit dlouhé hodiny. Pamatujete si hvězdičky na stropě? Přesně o takový efekt se jedná. Jednoduše můžete použít třeba světlo z telefonu, obruč po obvodu nasvítit a při zhasnutí světla okolo tak uvidíte krásný efekt, který obruč vytváří. Při roztočení obruče na ruce nebo v pasu vypadají parádně a představení může začít! :)


Níže je obrázek svítících dětských obručí na denním světle, v pološeru a ve tmě.


Už víte, jakou obruč vybrat? Pokud ano, navštivte náš e-shop a vyberte si z dostupných obručí :) Těšíme se na Vás!







Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page